Австралийските цветни есенции – „есенциите на новото време, които носят мъдростта на древните“

Австралийски цветни есенции

Още в древни времена са познавали лечебния ефект на цветята и са поставяли цветове във водата с която са се къпели великите владетели.

Вещите лечители са събирали роса от цъфнали растения.

За първи път Д-р Едуард Бах разработва метод за приготвяне на цветни есенции, които имат нежен и безвреден ефект за подобряване на здравето.

Преди около 30 години австралийският натуропат Иън Уайт, използвайки учението на. д-р Едуард Бах, създава серия от 68 вида цветни есенции, приготвени от дивите цветя на Австралия. Там се намират най-древните и многобройни цъфтящи растения в света, излъчващи огромна красота и сила. Австралия е континент с мъдра и древна енергия, където не са водени унищожителни войни и където природата е сравнително сурова с повишена продължителност на слънцестоенето.

Австралийските цветни есенции са вторите по разпространение в света след Баховите и са предпочитани в практиките на много натуропати и хомеопати в цял свят.

Познавам и ползвам силата цветотерапията повече от 15г. Но Австралийските есенции ме поразиха с бързина и ефективност. Всяко растение носи своето послание, има своето значение . Приложението им се улеснява от съвременните мисловни модели, по които  се избират комбинациите от есенции.

Йън Уайт пояснява, че влияят на подсъзнанието, тъй като не са само обикновени билкови субстанции, а вибрационни течности, които помагат да се справим с негативните емоции и болестите, причинени от отрицателните мисли.

Терапията с цветни есенции често се бърка с ароматерапията, но това са две съвършено различни системи на въздействие върху организма. Ароматерапията се основава на използването на етерични масла, извлечени от различни части на растенията, докато цветните есенции са вибрационни течности.

За разлика от билките и етеричните масла, цветните есенции не встъпват във взаимодействие с каквито и да било лекарствени препарати, нито оставят следа в организма на хората . Поради разредената си природа те са абсолютно безвредни за всички, дори за бременни, кърмачки и малки деца.

Как се приготвят есенциите

Есенциите са течности, получени от цветя, поставени в изворна вода и подложеАвстракийски цветяни на въздействието на пряката слънчева светлина. След това към този слънчев цветен екстракт се добавя бренди, за да се предпази течността от замърсяване. Тази «майчина» есенция може да се използва както за вътрешна употреба, така и да се добавя към кремове и масажни масла.

Предназначение на Австралийските цветни есенции

  • Австралийските цветни есенции не предлагат готови решения. Те катализират промени, които подпомагат поддържането на емоционално и физическо здраве и благополучие:
  • помагат да се освободим от отрицателните си мисловни нагласи и вярвания, да отблокираме отдавна заровени емоционални травми. Могат да успокоят съвременния забързан, изнервен и стресиран човек.
  • способстват естественото оздравяване в случай на болест: някои от тях подпомагат функциите на жлезите с вътрешна секреция (щитовидна жлеза, надбъбречна жлеза, панкреaс и т.н.), балансират и хармонизират. Помагат за изчистване на тялото от тежки метали, предпазват от електромагнитни лъчения, от изгаряния и слънчеви алергии.
  • съпътстват справянето с предизвикателни или ключови житейски ситуации и разгръщането на пълният личностен потенциал
Австралийски цветя

Мистични, магични, магнетични, Австралийските цветни есенции могат да бъдат ехото на вашия вътрешен глас.

Удоволствието да бъдеш себе си!

автор: Стела Любенова – психолог, бахов терапевт