Какво е Хюман дизайн (Human design) ?

Една нова наука, която  обединява древната китайска „Книга на промените И Дзин (I-Ching)“, ведическото знание, кабала, aстрономията, aстрофизиката, aстрологията, квантовата физика и генетиката.

Interesno4Хюман дизайн дава  индивидуална информация за всеки един от нас. Уникални, различни и неповторими са както хората, така и техните карти.

На базата на дата, час и място на раждане може да се създаде уникална карта,която се нарича „графика на тялото“. Тя не само описва личността ни в голяма дълбочина, но и позволява да се надникне в мотивите и поривите, които ръководят живота ни – несъзнаваните процеси.

Дава подробна информация за всеки отделен човек, за здравето, за личния свят, за това на какво може да разчита във всеки момент, как е най-добре за него да взима решения и с какво да се съобразява. Дава ни знание, с което да се движим през живота си с лекота.

В сравнение с астрологията, системата на личния дизайн е относително нова.

Представена е за първи път преди 28 години, през 1986г., от канадеца Робърт Алън Краковер под псевдоним Ра Уру Ху.

Хюман дизайн е наука, която позволява на обучените специалисти да правят анализ и да информират за уникалните модели, които всеки един от нас притежава, за да изживее живота си, пътувайки през него с удоволствие.

Запознавайки се с личната си карта и приемайки я с доверие, всеки поставя началото на личен процес на осъзнаване. Така надникваме дълбоко в природата си и ни се дава възможност да доловим магията, която съществува в обикновения свят.

Системата на личния човешки дизайн може да промени живота ни, като ни запознае с правилния начин за вземане на решения и в резултат от това да се радваме на  положителни резултати. Тя ясно и точно ни показва как всеки един от нас се различава от околните. Така всеки от нас притежава потенциала да преживее своята уникалност и да се наслади на живота си.

Какво ни дава хюман дизайн: 

1.Бърза и точна  информация за типа, към който принадлежим, за начина, по който да се впишем в обществото, за това къде сме стабилни и къде постоянно се променяме.

2.Как можем да постигнем в живота си съответствие между вътрешната ни природа и реалността.

3.Информира ни как действат енергийните ни центрове и как чрез тях влизаме във връзка с хората около нас.

Какво ни пречи да бъдем себе си?

Всеки се ражда със своята индивидуалност и интуитивна мъдрост „какво е добро за мен“. В първите седем години, децата имат усет за своята мисия и успешен ресурс. Това е вродена информация, която ни води в правилната посока. Детето се нуждае само от своите дарби. Но се случва така, че още от ранна възраст то се сблъсква с дилемата дали да слуша вътрешния си навигатор, който е нашия истински Аз и знае кое е добре за нас, или да приеме желанията и изискванията на значимите за него хора, които имат други „по-добри“ правила. Всеки е чувал : „Аз съм по-голям и знам по-добре кое е полезно или не за теб!“. И така се стига до едно объркване от прекалена лоялност към любимите ни хора.

Забравяйки за себе си, започваме още от деца да бъдем зависими от желанието и изискването на другите, защото се страхуваме да не ни отхвърлят и оценят лошо. Дори да я изгубим, тази връзка с истинския ни Аз съществува и винаги можем да я възстановим.

ДА ЖИВЕЕШ ДИЗАЙНА СИ е знание и умение да се върнеш към истинската си същност.

Interesno4-2Графичната ни карта се изчислява на базата на рождената дата, час и място.

Първата и най-бърза информация, която получаваме, е за типа, към който принадлежим /генератор, прожектор, манифестор или рефлектор/, за профила (те биват 12 вида) и в кои центрове, канали и портали имаме дефинираност.

Когато си направиш карта, виждаш деветте енергийни центъра, които отговарят на чакрите и комуникират помежду си подобно на системата на кабалистичното дърво на живота. Тези центрове, които са оцветени са дефинирани, тоест получаваш знание как да боравиш с тази енергия. Тези, които са бели, значи не са дефинирани и са отворени, тоест те са най-големите ти учители и източници на мъдрост. Линиите между два центъра се наричат канали.

И ето по няколко думи за четирите типа:

Генератори и манифестиращи генератори

Около 70% от населението са генератори, в това число влизат и манифестиращите генератори (generators, manifesting generators). Основната разлика между генератор и манифестиращ генератор е, че при отклик на нещо, манифестиращият генератор може да действа по-бързо от чистия генератор. За генераторите най-важното нещо в живота е намирането на правилната за тях работа. Стратегията в живота на генераторите е да откликват на възможностите, които им се предлагат. Те имат отговорите в себе си, остава само да се научат да ги разпознават.

Манифестори

Около 8% от населението са манифестори (manifestors). Те са тук, за да действат, да водят. Те притежават огромна енергия за създаване. Но трябва да се научат как да я използват по подходящ начин, да информират другите за това, което правят. Правилно насочената енергия на един манифестор неизбежно води до въздействие върху всички останали.

Прожектори

Прожекторите (projectors) са 21% от населението. Те са тук, за да помогнат на другите да се разберат по-добре. Прожекторите не притежават собствена енергия, за това често им слагаме етикета мързеливи. Но за тях е пагубно да работят наравно с генераторите и манифестиращите генератори. Предизвикателството за прожектора е да изчака поканата си. Поканата за прожектора е индикация, че той е разпознат за това, което е и само тогава може да води и насочва енергията на другите. В противен случай ще бъде отхвърлен и това ще го доведе до дълбока горчивина.

Рефлектори

Най-редкият вид са рефлекторите (reflectors). Около 1% от населението. Те са отворени към света във всяко едно отношение. Те са огледалата на нашето общество. Каквото е около тях, то такива са и те. Рефлекторите, които не познават себе си, могат да бъдат дълбоко разочаровани от живота. Те трябва да изчакат един цикъл на Луната (около 28 дни), преди да могат да се чувстват сигурни в решенията си.

Стела Любенова – психолог, бахов терапевт